Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Valborg

Jag var med syster och barna så gott som hela dan igår. Vi avslutade med en grillning tillsammans :) Riktigt gott var det. Lillan verkar då ha fått tillbaka aptitet igen som tur är. Tror inte hon gjorde annat än åt igårkväll. Och ikväll är det ungefär likadant. Kanske hon ska öka mängden snart, vem vet.
Idag har jag tvättat.  Gjorde en väldigt snabbtvätt och snörde ihop allt till 2 maskiner istället för 4. Så jag skippade mina 60-tvättar och körde dom i 40 istället. Men det blev ju rent ändå :p
Sen har vi vart ner på stan en stund, tog en fika tillsammans.
Vi har även vart och pantat och slängt massa tomflaskor.

Kvällens planer har inte riktigt blivit som vi tidigare trott. Det vi egentligen skulle göra blev inte ens av, och reservplanen visade sig i sista stund inte vara "barnvänligt". Inte ens en stund... så J gick iväg dit själv och jag sitter kvar hemma med lillan som är lite smågrinig. Lite ont i magen...
Jag hade gärna gått och sett nån brasa nån stans, men middan blev väldigt sen för oss och innan lillan också hade fått i sig mat så var klockan lite för mycket..

Lasseliten har jag knappt sett till idag. Han har vart in en stund, men annars är han bara ute. Får hoppas han kommer hem snart så han inte är borta. Inte för jag tror det. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Piggelin

Har sovit lite smått oroligt inatt. Har ständigt tänkt på när lillan ska äta och hur mycket hon äter/borde äta...Jag sa åt J flera gånger att ge henne mat, och då hade han redan gjort det, ändå sa jag det flera gånger. Helt borta var ja..
Klev upp runt 7 i morse med, vet inte varför. Jag kunde inte sova helt enkelt. 
Har tagit mig en välbehövlig dusch på förmiddan och tagit en promenad till Bvc i det härliga vädret. Naveln blir bättre, men dom lappiserade ändå för 3e gången, och nu borde det bli bra...Vi vägde även eftersom hon ätit lite de senaste dagarna. Och hon har gått upp jättebra, 4450g nu!!! Så jag behöver inte oroa mig mer. + Att hon är piggare idag :D Igår gjorde hon inte mycket annat än sov, men idag har hon vart vaken lite :) Det behöver ju inte vara att hon mår dåligt, det kanske är så att hon mår jättebra och kan därför sova. Man vet ju inte. Huvudsaken att hon är frisk :D

Ser att det börjar bli mer mulet nu :( Tråkigt, men tur jag fick en tidig tid på bvc så jag hann gå i sol och värme. 
Nu har både jag och Lovisa ätit lunch. Lillan sover och jag inväntar syster + barn. Dom kommer först om en timme, så vad ska jag hitta på till dess tro?

Middagstips för ikväll då?
Jag har absolut ingen inspiration till mat just nu. Känns inte så värt att handla en massa för en helg heller. Så vi får rota i frysen. Nånting brukar jag alltid hitta. 

Kanske ska ta och stöka undan lite i köket
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

orolig?

Detta är ingen höjdardag. 
Är fortfarande slut i kroppen, som tur är så tog J lillan nästan hela natten så jag fick sova, men det hjälpte inte helt. Börjar fundera på om det är levern som mår sämre just nu, annars vet jag inte vad det är. 
Eller så har jag åkt på nåt annat. Har varit orolig över ärret men det ser bra ut enligt sköterska...I alla fall på utsidan. Fortsätter jag vara hängig så borde jag kolla upp om det är nån infektion på insidan...Har nämligen stött på ett annat problem med....

Jag älskar det nya livet som vi har fått. Man klarar sig väldigt bra på lite sömn, vilket jag hade svårt att tro tidigare. Och att få ta hand om en liten människa och se utvecklingen är både underbart och fantastiskt. 
Men, det värsta med att ha blivit förälder är den här jobbiga oron som jag har. Så fort det är nåt blir jag orolig. Jag hoppas lillan mår bra. Just nu sover hon bara. Blir det "värre" under kvällen så måste vi nästan åka in med henne på en undersökning, annars så väntar vi till imorn då jag ska på BVC. Hoppas bara dom inte säger nånting dåligt då. Usch!! Låt allt bli som vanligt bara.
Eller är det jag som är nojig och får för mig saker...?

Middag på det här så kanske jag blir piggare. 
Skulle vilja ta mig en promenad idag, men jag har för ont. 

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Lilltjejen har inte den bästa aptiten just nu. Och vad är felet? Ingen aning kan jag säga. Men hon verkar då pigg som vanligt, så får hoppas det inte är nån magsjuka eller så. I så fall blir ju jag och J också sjuka, så det kommer väl visa sig i så fall. Men det kan ju lika gärna bara vara halsont eller nåt sånt.

Jag har varit och tagit prover nu, och ska vidare på vårdcentralen senare idag för att visa upp mitt ärr. Det har fortfarande inte riktigt läkt ihop och det är som öppet på vissa ställen. Sen svider det som sjutton ibland, så måste kolla upp det nu då det inte verkar bli bättre. 

Kanske ska passa på att lägga upp lite bilder på lillsnuttan med :)





Väldigt dålig bild, men hon skrattar i alla fall haha :)


Mamma jag är mätt, måste rapa



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nöjd

Lillan låg och sov väldigt gott i sittern igårkväll, sen bara helt plötsligt slog allting om på en sekund och magknipen komme. Lillskruttan skrek rätt länge. 
Men sen har natten varit fantastisk, hon har endast ätit 1 gång och vi har fått väldigt bra med sömn. 
Och idag har hon bara varit nöjd och sovit bra och allt :D Får hoppas det är bra ikväll med. 
Försökte fånga skratten på bild men det var lättare sagt än gjort :P Fick ändå nå fina bilder, men har inte lagt över dom på datorn ännu. 

Vi åker hemåt ikväll. Jag ska ta prover imorn i stan och J är ledig. Jobbigt bara att släpa så mycket saker fram och tillbaka, menmen, de må va. 

Nu blir det snart middag. Bara en viss far kan komma från jobbet :P 

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Diverse tisdag

Vilket tråkigt väder jag vaknade till i morse. Mulet och blött. Som tur var så hade det redan slutat regna, och inga fler droppar komme. Solen har med timmarna tagit sig fram och det blev faktiskt relativt varmt idag ändå.
Tog en promenad till apoteket för att köpa mer minifomdroppar och tog en liten omväg hem, men lillan tyckte det var för varmt, så jag fick försöka knäppa upp så gott det gick. Tur vi hade nära hem då hon vakna...

Har suttit och pysslat ihop nå dopkort nu. Tror jag är nöjd. :)
Nu ska vi väl egentligen bara se till att komma med i tidningen med. Får försöka gulle med mamma och be henne ta nån bild, för vi tar oss ju aldrig iväg till sandro i stan...
Sen ska jag skicka ett kort till faster (bättre sent än aldrig)

Igår var jag och mamma på bio här i robban. Vi såg  Hur många lingon finns det i världen? En bra film enligt mig, men jag hade inte räknat med att den skulle vara snyftig :p¨

Nu kurrar det i lillans mage

<3
               //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Stugbesök

Igår var vi till stugan och vilket kanonväder vi fick!!! Det var nästan så man svettades på altan i solen.
Det är fortfarande kvar lite is längs kanten på älven och det komme till och med några "skidåkare" och åkte förbi.
Jag och mamma gjorde inte så jättemycket. Det var mest pappa som dola på med lite krattning och diverse småplock. Lillan var snäll och sov så bra i vagnen mest hela dagen. (förutom lite matning utimellan).
När vi komme hem var jag väldigt trött och slut. Natten innan hade väl inte blivit så jättebra med sömn eftersom lillan åt oftare än hon normalt brukar och sen var hon lite mer gnällig än normalt.
Tur jag har en underbar mamma. Hon skicka isäng mig vid 21 och jag slockna direkt framför tv:n i mamma å pappas rum. Så mormor fick sköta lillan medan mamma sov (lite längre än planerat).

Idag är det inte fullt lika varmt som igår, men vi har suttit ute ändå. Tror jag har fått lite mer fräknar faktiskt, men det hör ju våren till :)
Undrar om Lovisa får fräknar sen..

Nu har pappan kommit hit, känns väldigt bra att få träffa han igen :D Även om det blev en massa problem med bussarna. Men nu är han här.
Snart blir det middag. Pitabröd, göttans.

Hitta en bild på lillan då vi nästan nyss hade kommit hem från sjukhuset.

Lillskruttan

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Påsk!

Påsken är ju ovanligt sent i år, vilket gör att vi inte kan vara i mormor å morfars stuga och pimpla. Istället var vi hemma hos mor och far och spelade lite kubb, grillade och hade trevligt. Självklart blev det poker för gubbarna med. Allt var bara bra, men jag saknar att ha J här. Allt tar  så lång tid när man e ensam med lillan.

Idag står termometern redan på +16 grader. Det blir att gå ut sen, men lillan ska äta om inte så länge så jag väntar en stund.
Barnen eller barnbarnen har fått påskägg, med lite sommarkläder :) Jag erkänner att vi också fick ett ägg med lite godis och nå lotter :)

Imorn (eller måndag) ska jag och Lovisa följa med upp till stugan. Får hoppas det är lika bra väder då så vi inte fryser. Stugan är ju inte varm och det finns inge vatten. Men som tur är så finns micro så lillan kan få mat :P

Idag har lillan skrattat en hel del, äntligen :D Och händerna har hon verkligen hittat igen. Dom åker in i mun direkt hon blir hungrig. Söttjejen.



<3
                           //Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Packar

Håller på att packa för fullt just nu. Ska försöka att inte dra med mig hela lägenheten, men med en liten en så blir det en väldans massa mer saker som ska me. 
Måste mata innan jag åker med och ska försöka åka om en timme. Så måste väl börja snart. Tur jag inte är ensam hemma för då hade jag nog aldrig tagit mig iväg i tid :P

Tråkigt att J inte kan följa och jobbar i helgen :( 
Han kommer inte förrän på måndag som sagt...


Nä nu måste jag ta tag i packningen igen.

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Naveln..

I morse var jag ruskit trött. Eller där kring 5 då lillhjärtat skulle äta. Jag hade inte skruvat åt flaskan ordentligt så det droppade lite lagomt. Vilket resulterade i 2 syngsura handdukar och en pyjamas. Men det var inte förrän jag var klar med matningen som jag insåg vad problemet var :p Det är tur att det går tvätta. 

Idag har vi vart en sväng hos lillans farmor och farfar och hälsat på. Vi fick till och med tårta som faster hade gjort. 
Sen har vi varit ytterligare en sväng på BVC. Jag förstår inte varför det inte slutar vätska ur naveln. Nu har dom i alla fall penslat på nåt medel för andra gången som ska få navelstumpen innuti naveln att dra ihop sig fortare. För det är färifrån det kommer, och det är tydligen inte så ovanligt. Men nu börjar det ha gått så länge och det kan vara bra att få naveln fin innan den blir inflammerad eller så. För det vill vi inte. 

Det blev en sväng förbi maxi sen med, men oj så mycket folk!! Jag köpte ett storpack med blöjor, ca 94st för 98:- Rätt mycket billigare än storlek 1 som jag tidigare köpt och som bara går att köpa i 27-pack...
Det blev även några förpackningar våtservetter som var på extrapris...:)

J var och hämtade ut sin kinect till x-boxen och var som nöjd, så vi ska väl prova det ikväl. Men nu nalkas middag. Lax i ugnen med grädde, dill och citron med Glutenfri couscous. Har aldrig smakat det tidigare så ska bli spännande. 
Sen måste jag packa inför morgondagen och den kommande veckan.
Jag ska vara i r-fors hela helgen ensam med lillan utan pappa eftersom han jobbar. Ska bli spännande, lär väl vara astrött på måndag då hehe. Nä men det ska nog gå bra :) Ska däremot bli kul att träffa släkten imorn igen :D 

Åker som sagt till robban nu och blir där en vecka och jag brukar ju inte sitta lika mycket vid datorn där... så om inte annat önskar jag er alla en Trevlig påsk!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Problemfri?

Att ingenting går som man tänkt sig. 
Vi hade precis klätt oss och lillan och traskat ner till bilen då vi till vår förvåning möts av ett punkterat däck. För inte kan det ha tappat en massa luft under bara natten?? Det är ju inte helt platt...

jaja, jag fick traska in igen medan J sköter bilen med däckbyte. Vi som skulle iväg på affärn och var redan sent ute. Nu blir det inte ens av. 
Jag har sovit dåligt i natt med...

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Foton

Nu har vi börjat planera lite inför det kommande dopet i sommar...Inget datum är satt ännu men vi vet ungefär :) 
Ska bli kul!

Natten har varit otrolig. Lillan har sovit ovanligt länge!!! Men jag känner mig rätt trött nu ändå. Jag skulle behöva en promenad tror jag. Får dra med mig J sen.
vi hade tänkt gå tidigare men då skulle lillan äta och J satte sig med plugg, så då blev det inte av. 

Nu har jag lagt in lite bilder igen :) 
Vi är ju inte speciellt duktiga på att fota men nog gör jag det lite nu och då. Sen lägger jag inte upp dom på datorn direkt heller. 













Tänk att man kan älska en människa så mycket! Tänk att detta är Vårat lilla charmtroll. Att vi har blivit föräldrar och har detta enorma ansvar över en underbar liten människa som ska växa upp tillsammans med oss. Det är fantastiskt.
Detta är det bästa med livet. Det är nu allting börjar.
Jag är så Lycklig som har världens bästa fästman att dela denna glädje med. <3

Ikväll blir det att tvätta. Det går ju åt en hel del handdukar och bebiskläder.

<3
//Hanna





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

loppis

Igår hade vi en skön hemmakväll bara lilla familjen. Lillan hade rätt ont i magen och hade därför väldigt svårt att somna. Men när hon väl slocknade så sov hon 2 timmar längre än vanligt :) 

I morse for vi iväg på loppis i robban. Vi fyndade en del kläder till lillan och även nån leksak. 
Sen packade vi bilen och rullade till stan. Äntligen hemma säger jag bara :D
Har packat upp det mesta nu och även gått igenom alla större kläder som Lovisa ska ha lite längre fram. Framförallt i sommar kanske. Storlek 62-68 i alla fall. Inte visste jag att jag hade så mycket kläder i 62 redan Haha. Så svårt när man lägger undan, men nu har ja sorterat och märkt påsar så jag vet vad som är i vilken storlek. Jag har även lagt bort lite 50-kläder som hon växt ur. Eller egentligen kan jag nog plocka bort ännu mer. Men det vissa bodysar är nästan för söta för att jag ska lägga bort dom än. Så nån gång till kan hon få använda dom. :P 

Senare ska vi grilla. Mums. Jag tog upp en fläskfilé ur frysen. Ska bli väldans gott. Vi får lite besök som ska äta med oss med så det ska bli trevligt.

Lillan har blivit lite förkyld :/ Känns inte alls nå kul. Men tur vi har en näs-frida ifall hon blir snorig/are. Det är mest att hon låter hes just nu, och jag hoppas verkligen inte det blir värre. 

Trevlig kväll gott folk :)

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg

Äntligen fredag!

Fast för mig är det ju som helg hela veckan. Nä kanske inte.
Längtar faktiskt till måndag nu, då ska vi väga och mäta lillskruttan. Hon har växt i sina strl 56-kläder nu med :) Jag har som inte riktigt tänkt på att jag kanske ska prova, men nu har jag i alla fall gjort det och jag har även plockat bort endel 50-kläder som fakstiskt är försmå. Vissa kan hon nöta på ett tag till.
Hon har ätit lite dåligt nu på morgonen så jag hoppas att det vänder till nästa måltid. Jag blir orolig så lätt. Men det hör väl mammarollen till kan jag tänka mig.

Sen hoppas jag verkligen att minifomdropparna hjälper den stackars lilla magen. Så då kanske vi får en lite nöjdare dam med mindre magont :D Det tar några dagar innan den tar effekt så vi får se om det blir nån skillnad under helgen.

J har långdag, som alla andra dagar.:P  Mamma och pappa sitter i bilen påväg till Stockholm. Jag och Lovisa är hemma ensam. Det verklar spricka upp ute så vi kanske kan ta en liten promenad sen när pappa J slutat.
Imorn är det barnloppis här i R-fors. Så då ska vi fynda lite kläder i storlek 62-68. Vi har lite grann men inte tillräckligt. Och det är ju inte helt fel att hitta kläder för 5-30:- istället för att köpa ett plagg för 150:-....Man får anpassa sig efter ekonomin :P

Sen imorn åker vi HEM till stan igen :) En vecka hemma blir det. Ska bli väldigt skönt. Men det finns en mindre bra sak tycker jag, och det är att vi inte har tvättmaskin i lägenheten. Det blir väldigt mycket tvätt med en liten som kräks en hel del :p Det är lite besvärligt att dra med sig lillan ner till tvättstugan nu när hon är så liten och jag kan ju inte lämna henne i lägenheten. Så vi måste alltid tvätta då båda är hemma.

Undrar vad jag ska hitta på för lunch nu...
Dags att fixa kanske.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Piggare

Inatt har jag verkligen fått sova bra. Gick isäng runt 21.30 men det tog ett tag innan jag somnade helt. Vaknade rätt många gånger. Men sen har J matat 2 gånger i natt så jag tog först klockan 6 i morse :) Tack för det älskling :)
Så idag är jag på bra humör och känner mig utvilad.
Min läkare ringde i morse och berättade att mina levervärden har stigit lite, och jag måste därför öka kortisondosen lite. Bättre att göra det direkt än att vänta och se vad som händer. Så jag hoppas det går tillbaka sig nu på engång.

Ska fara och träffa Jossan senare idag :D Ska bli väldigt kul att snacka av sig lite och få träffa hennes lilleman såklart :)

Lillans navel har börjat vara lite grann :/ Så jag väntar nu på ett samtal från BVC. Det kanske är normalt, vet inte. Men måste fråga för säkerhets skull. VIll ju inte att det ska bli infekterat eller nåt sånt.

Vi fotade ju kusinerna breve varann i helgen:



Och 2 bilder på min stjärna <3




Lilltjejen som växer så det knakar :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

knip x2

Dotra har knip idag. Inte lika som hon haft förut men tillräckligt för att jag inte ska ha hunnit med så mycket idag.
Har väldigt mycket tur att vi är i r-fors just nu. Jag är typ helt slut. J har rätt mycket att planera i och med praktiken, och jag är väldans trött. Funderar på att lägga mig snart faktiskt.
Ikväll har jag även haft rätt ont i magen. Inte vanlig magont, det som kommer och går och sitter rätt långt ner. Blir det värre måste jag nästan ringa sjukvårdsupplysningen. Vill ju inte att det ska va nå vajsing efter snittet. Nån infektion eller så...Har ju varat lite grann från ett ställe på såret nu i dagarna, och det har ju gått 6 veckor nu...

Imorn ska jag träffa Angelica. Ska bli trevligt :)
Sen så borde jag åka till jobbet en kväll och bjuda på nå fika. Men jag är som rädd att lillan ska skrika, vill absolut inte att hon ska störa dom andra som jobbar eftersom det ska vara tyst där och det är väldigt lyhört. Får kanske ringa chefen först och fråga :P

Vi sitter och ser hockeyn. Kom igen SAIK!
Får se om jag orkar se klart hela eller om jag går isäng.

Gonatt!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Goddagens!

I morse var jag en sväng på vårdcentralen och tog lite blodprover. Jag håller verkligen tummarna för att levervärdena håller sig bra. Hoppas, hoppas!!!! Vill verkligen inte att dom blir sämre.
Sen har jag inte hunnit så mycket mer idag, fixat lunch åt pappa och J...även ätit lunch.

När J slutar ska vi dra oss till apoteket och hämta ut lite Bifidus till lillan sen vidare till affärn för att fixa middag. Har ingen aning om vad vi ska hitta på men det får lösa sig på affärn tror jag.

Jag har sovit lite smådåligt i natt. Eller egentligen har jag sovit väldigt bra och djupt, men jag har vaknat rätt många gånger. Jag måste lära mig slappna av mer när jag sover. Jag tror jag är rädd för att jag inte kommer vakna när lillan vill ha mat. Men om jag Inte skulle göra det vore det konsigt, det skriket går inte missa :P
Sen på morgonsidan så har Lovisa haft ont i magen tror jag. Hon kunde i alla fall inte sova och låg och smågrina så till slut la jag henne breve mig i sängen. Det var lite sura miner i början, men sen somnade hon och sov längre än jag först trott. Hon vaknade då jag satte mig upp i sängen för att klä mig. Annars hade hon sovit vidare. Hade gärna legat kvar och myst med snuttan, men eftersom jag hade en tid att passa var det bara att kliva upp.

Jag funderar på att lägga mig och sova en stund. Det vore riktigt skönt faktiskt. :)

Idag blir vårat lilla hjärta 6 hela veckor :D Tiden går otroligt fort. Idag har hon även gett mig 3 stora leenden då jag busade med henne. Får hoppas hon börjar skratta medvetet nu, så det inte bara var tillfälligt :P

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Jag är trött idag :/ Har ont i huvet med, tror det kan bero på för lite vätska och att det är varmt.

Har vart och städat på pappas jobb, och det tog rätt lång tid. Lillan fick ligga ute i vagnen här hemma medan mamma (mormor) var ute med dagbarnen. Och hon sov hela tiden, inte förns jag var på uppfarten då vaknade hon och skulle ha mat. Känns bra att hon sover så bra och somnar fort i vagnen :) Går man ut så hinner man inte långt innan hon sover. Samma sak i bilbarnstolen. Hon kan vara arg när man är inne, troligen för att det blir lite varmt. Men så fort man kommer ut blir hon ofta tyst och somnar rätt fort :)

Ikväll ska jag nog inte göra nånting!!
Hade tänkt träffa Angelica idag men hennes pojk had feber så det får bli en annan dag.
Imorn ska jag lämna prover. Dom var snäll på vårdecentralen här i robban och lät mig ta dom här.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

22 år!

10 april 2011.
Idag är det 22 år sedan jag såg världen för första gången. Med andra ord så fyller jag år :O

Lillan har varit en liten ängel idag. Hon har sovit i stort sett hela dagen och jag har hunnit fixa middag och tårta till släkten :D Jag har till och med kunnat sätta mig ner och koppla av en stund.
Jag har fått 2 par skor (som jag va me och köpte igår) presentkort på Wilmas (så nu ska jag lyxa till det och unna mig en behandling) presentkort på SF Bio + en middag på valfri restaurang, pengar, halsband + örhängen och kläder.

Uschan, jag är jättetrött nu! Skulle lätt kunna gå isäng nu :P

Tack för alla grattulationer jag fått!! 
<3
//Hanna



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kolik?

Lördag idag!
Natten har varit rätt lugn, men nog var jag trött på morgonsidan ändå. Lillan ville äta varannan timme och sov knappt nåt mellan målen. Men det är ju mysigt när hon är vaken :)

Vi har börjat fundera på om det är kolik som lillan har eftersom hon skriker så mycket...Det måste ju inte vara det, men vi tror. Igår skrek hon ca 3 timmar på kvällen. Får hoppas det ger sig snart, det är rätt jobbigt för oss med. Som tur är så stänger mamma och pappa ute skriken, det är nog mest jag och J som tycker det är jobbigt. Framförallt jag skulle jag tro.

Nu har jag fixat 2 pyjamaser till lillan. Hon har växt ur 1, snart 3 så då behövs ju några i större storlek. Ska nog beställa ett 3-pack med. Har hittat några jättesöta från Ellos med hjärtan på :)

Vi ska iväg till mormor sen och gratta henne :) Dom har ju aldrig träffat Lovisa förut så det tycker dom nog ska bli kul :)
Undrar vad hon väger nu...Hon borde väge över 3,5kg iaf. 3,7 kanske. Hon är ju som en nyfödd i storlek fortfarande. Lillskruttan. Alla andra bebisar blir ju som gigantiska jämför med henne :P Ska bli kul att se hur stor William är nu. Stora lillkusin som är 4 dagar yngre (men ändå 5 veckor äldre) :P

J har åkt till stan för att jobba. Så i natt ska jag ta henne helt själv för första gången. Får hoppas hon är snäll och sover bra :) 
Nä nu ska jag se på hockeyn. SAIK!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Laga mat

Äntligen fredag!
Eller vad säger man?
Själv har jag ju som helg hela veckan. Fast jag har faktiskt varit rätt duktig i veckan tycker jag. Jag har klivit upp runt 8 varje morgon och inte lagt mig sen igen. Fast då blir det mycket tidigare kvällar. :P Men det gör inte så mycket.

Idag ska jag storhandla inför söndagens middag. Har just insett att det kommer bli en hel del, menmen. Man fyller ju bara år en gång om året.
Vet inte vad jag ska göra för tårta heller...Kanske blir så jag gör en i långpannan istället för 2 vanliga, men vi får se. Vi blir ju ändå 12 vuxna, 1 barn och 2 bebisar :p

Jag ska nog göra i ordning maten idag tror jag, och kanske tårtbottnarna. J är ju inte här sen så jag får passa på då han kan sköta lillan medans.
Annars lär det inte hända så mycket ikväll. Det kanske tar hela kvällen med, jag vet inte. Annars får jag fixa tårtbotten imorn på förmiddan.

Nu har jag en liten en som vaknar.
<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

snabb vecka

Torsdag idag, redan!? Veckan har gått fort, det känns som tisdag. Fast det är väl bara positivt. Det är nästan värre om det är tvärt om tycker jag.
Idag har jag inte gjort så mycket (som vanligt). Klev upp före 8 för lillan skulle ha mat, sen gick jag aldrig och la mig igen. Väntade tills hon somnade så jag kunde he mig in i duschen.

Jag har länge tyckt att Lovisa har varit mestadels missnöjd då hon är vaken, och har väl ofta tänkt att det är magen som gör det. Och när till och med mamma tycker att hon verkar mest missnöjd med så förstår man ju att det är ju verkligen så.
Så nu har jag ökat Bifidus lite grann fast delar upp det så det blir på 2 måltider istället. Bifidus är den mer laxerande ersättningen som vi ger. Sen har vi även provat byta napp till en med lite större hål. Och det verkar redan lite bättre :) Idag har hon mått rätt bra. I natt har hon till och med sovit jättebra. Sen har vi även börjat med blöjbyte innan måltiderna på nätterna. Ofta så somnar ju bebisar direkt när dom ätit/äter eller ska rapas så då är det ju perfekt om man slipper väcka dom när man byter blöja.
Flaskbarn bajjar inte lika ofta som de som ammar. Eller de som ammar kan ju antingen bajja vid varje måltid, och det kan även gå upp mot 10 dagar innan det kommer nåt. Ett flaskbarn bajjar 1-2 gånger om dagen på ett ungefär. Och de måste göra det varje dag för att inte magen ska köra ihop sig.

Pappa J åkte till stan för han jobbar ikväll. Men som tur är så kommer han tillbaka inatt.

På söndag fyller jag år :P Jag har bestämt att jag ska bjuda på middag då, men jag har som beslutsångest över vad jag ska göra. Har väl 3 rätter som jag väljer mellan och jag kan inte bestämma mig :P Men jag måste handla imorn för på lördag fyller mormor år så då ska vi dit. Ska även fixa tårta till söndan....
J hade tur som kunde byta sitt arbetspass från kväll till dag på söndag med så han kan vara med :D
En sån sak kan göra mig riktigt glad :D

Nä nu tror jag nästan att jag ska slå igen ögonen en stund medan lillan sover.
Jag har som ont i ryggen idag med. Vet inte alls varför, men det går över :)

Trevlig kväll!!
<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Knip

Jag och mamma tog en härlig promenad i solen igår efter hon slutat. Det var runt 18+ när vi gick om jag inte minns fel, 16 kanske. Men det var verkligen varmt, fast det blåste rätt kallt. Lillan sussade så gott i vagnen och hade det så mysigt.
Riktigt skönt för mig att komma igång och röra på gammkroppen igen :P

Kvällen var rätt jobbig för lillan. En massa knip resulterade i skrik :( Tur jag har underbara människor runt mig som hjälpte till att bära. Jag var helt slut kan jag lova, gick och la mig runt 21.30 och somnade direkt. Vilket var väldigt tur för runt 00 komme J upp med tösen som fortfarande hade knip och ville inte sova. Så jag låg vaken till 2 innan det var dags för mat igen och sen tog det ett tag innan hon somnade igen...Men sen har hon sovit som tur är :) Tycker mest synd om J som sov dåligt i natt och som har praktik nu och börjar 8.20 varje dag. Tur vi "bor" i robban just nu då, annars hade det blivit ännu mindre sömn...
Men helt bra i magen är hon ju inte. Stackarn. Har provat öka den här specialersättningen som är lite mer laxerande och ska få igång magen. Så förhoppningsvis ger det resultat om nån dag. Det är så jobbigt att bara se på när hon kämpar för att få ut nåt. Tyvärr så finns det ju inte så jättemycket vi kan göra. Så jag hoppas det funkar nu.

Sen ska vi delta i ett litet "experiment" med lillan. Dom håller på att framställa en ny modersmjölkersättning som ska vara mer lik bröstmjölk och som ska ge bättre immunförsvar (vilket blir sämre om man inte ammar). Vi tyckte det lät rätt bra och vi får ju avsluta när vi vill som tur är. Och det bästa är ju att vi kommer få all ersättning gratis fram till 6månaders ålder. Så vi kommer göra några "tester" det kommande året. Det är längd, vikt, huvudomfång, bajsprover,ultraljud på buken, nåt blodprov och sen vid ett års ålder ett lättare kunskapsprov eller vad man ska säga. Så det är ju inga farliga tester så vi kan gott och väl prova delta. Passar det oss inte så kommer vi såklart avsluta direkt.

Ikväll ska vi äta pannkaka till middag :) Mammas pannkakor är ju dom bästa tycker jag.

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

prommis?

Goddagens!

Här i R-fors har jag inte lika "stort behov" av dator som hemma. Dvs, hemma står datorn på i stort sett dygnet runt. Här startar jag bara datorn då jag ska använda den. 

Det är rätt skönt att vara här faktiskt, men det blir lite annars med en liten med sig. Vi har ju ingen "barnvakt" och spjälsängen står på övervåningen så det blir lite mer speciellt när lillan ska sova om dagarna. Fast hon är vaken rätt mycket :)

Igårkväll blev det bad för lillan. Men hon var inte fullt lika nöjd som hon brukar vara. Får hoppas det bara var en engångsgrej. För tidigare har hon njutit av att bada. Och en väldigt snygg frilla fick hon efteråt :P
Natten har varit rätt okej med :) Hon har sovit väldigt bra tycker jag och vi har inte behövt söva henne utan hon har i stort sett somnat nästan direkt vi lagt henne. Jag klev upp runt 9 och kände mig faktiskt någolunda utvilad. Så jag hann äta lite frukost och så innan lillan vaknade och ville ha mat. Och nu har jag även ätit lunch. 

Det är riktigt härligt väder ute idag. Solen skiner och termometern visar närmare + 10grader :) 
Jag skulle verkligen ha tagit mig en promenad sen. Får hoppas jag orkar. Skulle nästan vilja vila en stund först. Sen är det inte så jättespännande att gå själv, men det får jag väl lära mig :P MP3 kanske är en lösning.  

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nöjd

Igår va vi hos Js föräldrar större delen av dagen. J tvättade bilen och städade lite invändigt. Så nu är den fin :P 
Farmor kunde hålla lillan för första gången med, riktigt kul för henne :D
På kvällen blev det att slöa på soffan, och vi båda somnade till en film runt 22, om inte innan. 

Lillan är helnöjd just nu och sitter och njuter i sitterna :D. Fast hon har hicka (som vanligt) så den förstör lite, lite...Men hon verkar inte ha så ont i magen just nu, för ofta brukar hon va lite små missnöjd pga magen :( Önskar jag kunde göra nåt annat än att ge specialmat som får igång hennes mage. Men det är bara att hoppas på att det ska bli bättre. 

Idag får vi lite besök av 2 kompisar från jobbet :) 
Jag måste försöka titta in till jobbet snart med nästan. 
Sen så måste vi packa och fylla bilen innan vi åker till r-fors. Oj så mycket saker som ska med. 

Kanske ska ta och fixa lite frukost nu i alla fall, och stöka undan lite i köket. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

1 Månad

Idag (ikväll) blir våran älskade lilla dotter 1 månad! En hel månad!!!

Jag kan inte förstå att du tidigare legat i magen och sprattlat. Att jag/vi känt när du haft hicka och hur du rört dig och hur vi älskat dig redan innan vi träffade dig.
Mamma och pappa är så otroligt glada att du kommit till oss. Du gör våran dag!


Tänk att det har gått en månad sen du lyftes ut ur min mage efter en väldigt snabb och speciell förlossning. 
Alla de slangar som du var tvungen att ha, men helt underbar ändå. 



Idag är du en fullt frisk liten tjej med massa energi
Du är det finaste livet gett mig! <3

//Mamma & Pappa

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Viktuppgång

Lillan har ätit mer än vanligt i natt. Hon orkar inte direkt större portioner men äter oftare istället. Känns bra att hon blir mer matglad och lägger på sig. Man ser att händerna är mer "feta" än vid födseln. 
Idag på morgonen har pappa J varit och klippt sig. Det blev inte av i onsdags, men nu är det gjort. Det blev riktigt bra tycker jag. Min snygging ;)
Sen har vi varit en sväng på BVC och vägt lillan. 3340g väger hon nu :D Det är ungefär som mig när jag föddes. Jag vägde 3360 :) 
Och nu fick vi även besked om att vi inte behöver fortsätta väcka henne. Vilket är som en lättnad för speciellt mig. Jag kanske kan börja slappna av mer nu och inte ha massa tider i huvudet hela tiden. 

Vi åt lunch på Ålidhem på vägen hem. Ibland så får man unna sig nåt gott. Skulle bara ha köpt lite "karra" till ikväll, men gjorde inte det. 
Till middag så blir det att grilla baconburgare och inviga grillen för i år. Längtar redan :P
Men först så blir det tvätt. Eller under tiden snarare. Jag ska tvätta mellan 16-19. Vi har bara en klänning kvar som lillan kan ha som är ren :P Så det blev precis i lagom tid. Vi skulle egentligen ha tvättat igår men det fanns ingen ledig tid. 
Sen imorn måste vi packa allt som ska med till r-fors. Om jag inte börjar lite ikväll redan. Beror lite på vad helgens planer är. 

Sitter och njuter av en kopp te just nu. Riktigt skönt att få koppla av en stund. Lilltjejen sover så gott i spjälsängen :) 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()