Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Svar på biopsin

Äntligen dök ett mail upp från min läkare och ett svar på min leverbiopsi ska ha kommit. Däremot fick jag ett ganska oklart svar.
Provet visar att jag har en skrumpen lever och inflammation. Så det var ju ingen nyhet direkt.
Proverna ser ut som tidigare.
Sen ska vi träffas i maj och diskutera en skarpare behandling, vad nu det betyder?! Sen avslutas det med, men det kan medföra biverkningar och risker. Jo tack, nu kommer jag ju absolut inte gå och fundera på det där nå mer...Jag fick snarare mer frågor nu än innan.
 
Men jag ska försöka att inte tänka på det. Det känns som att vi ska träffas för att diskutera behandling, hade det varit nåt väldigt akut så skulle det sättas in något nu på en gång...bara att vänta och se.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inte så smart

Jag är inte alltis så smart, och lyssnar inte alltid på min kropp. Dumtjurig som jag är så följer jag hellre min vilja än kropp ibland.
Så jag tog med mig lillan till badhuset och det kändes ju rätt bra. Däremot när jag komme hem så var jag helslut.
När jag vaknade på morgnen idag så var jag irriterad i halsen, ont i kroppen och tröttare än jag vet inte vad.
Känner mig som 7 svåra år om jag ska va ärlig.
Men lillan var väldigt nöjd och det var väl huvudsaken. Hon vart så glad att hon nästan började grina då jag berättade att vi skulle fara och bada.

Önskar att denna dagen tar slut väldigt fort.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

26/2

Igårkväll fixade jag grattisannons till tidningen. Så på lördag får ni hålla utkik i VK, Folkbladet och på Webben så kommer ni nog se våran lilla tös. Hade dock problem att få till en bra bild, men jag tyckte hon var fin iaf.
 
Lillan somnade på 5 minuter igår, om ens det. Det blev en lång dag på förskolan så jag förstår att hon var trött. Hon kommer va ledig nästa vecka så då får hon vila upp sig. Jag hade gärna vart ledig också, men får se om jag kanske söker om ledig till påsk istället. 
 
Jag är väldigt sugen på att fara till badhuset snart och jag tror att lillan hade uppskattat det. Har funderat lite smått på om jag ska orka idag, men jag känner mig jättetrött och behöver nog sova i eftermiddag om inte ett mirakel händer. Samtidigt behöver jag röra på denna gammkropp.
 
<3
 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

25/2

Måndagen började riktigt bra. Pigg och glad. Blev dock hemma eftersom lillan hade vaknat och grinat och klagat på ont i örat flera gånger under natten så jag var lite orolig att det var nån öroninflammation på G. Men hon visade inget sen på dagen som tur var. Men vi städade, besiktade bilen, lekte och hade det bra. Sen på eftermiddagen hände nånting och jag kämpade för att hålla mig uppe. Men tillslut kändes det som att jag skulle tuppa av så då la jag mig i soffan och där blev jag liggandes.
Det jobbigaste var väl att jag hade lillan hos mig och fick inte tag på J, så i 3 timmar fick lillan pyssla om mig och som tur var ville hon se film och satt snällt hos mig större delen av tiden. Usch vad hemskt det är när det blir sådär. Vad skulle hända om jag en dag måste åka in till sjukhuset?
 
Tisdag idag. Blir nog bara att ta det lugnt. Borde försöka handla så vi har nån mat denna vecka.
Ska iaf sova en sväng efter lunch..
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

elände

Lillan hostar och hade feber torsdag och fredag. Inatt låg hon vaken och jag vaken närmare 3 timmar. Hon grinade och klagade på att hon hade ont i örat. Så idag är vi hemma igen.  Tror dock att det blir förskolan imorn för idag verkar allt som vanligt än så länge. Förutom att jag är hur trött som helst och skulle kunna somna på sekunden. Var kanske lite dum igår. Jag stökade på en hel del och vek bort all ren tvätt och tvättade 3 tvättar. J och L fick även åka iväg en sväng till farmor och farfar så jag kunde vila en stund. 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder

Snön kom sent, så vi fick testa bobben inne istället
 
En julbild
 
Tar sällan bilder på mig själv..
 
Fått upp en ny ljuslykta på väggen :) Jag gillar den!
K Ä R L E K. Vad vore jag utan dig?
 
 
Jag är ju inte direkt duktig på att lägga ut bilder som ni märkt.
 
 
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Uppskjuten tid

Igår samtidigt som jag kom hem från jobbet ringde dom från tandläkaren och var tvungen att avboka min tid för de hade fått inte något akut. Så min rotfyllning blir framskjuten till 11/3 istället.
Jag har ju inga problem med tanden så det gjorde inte så mycket för mig. Jag fick en lite längre sovstund på eftermiddagen istället.
Välbehövligt. Har haft svårt att sova de senaste veckorna. Är supertrött men kan inte somna, sen har jag drömt massor så jag har vaknat flera gånger/natt.
Jag drömmer ofta väldigt verkliga saker och tror ofta att drömmen är verklighet då jag vaknar.
 
Igår gjorde jag en sak som jag inte gjort på evigheter. Jag satte mig ner och pysslade eller vad man ska kalla det. Jag hittade sugarpaste i köksskåpet och började göra lite blommor. Lillan fyller ju snart år. Så om jag har tur kanske jag lyckas med en fin tårta.
 
Skulle dock behöva baka nånting. Tycker det är så kul, men vart är inspirationen?!

Nu ska jag hem och hoppas på att jag har fått brev från sjukhuset...
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

I väntans stunder

Snart har det gått 6 veckor sedan jag gjorde min leverbiopsi. Hur länge ska man behöva gå och vänta på ett provsvar egentligen?
2-3veckor brukar vara normalt. Min läkare har även hört av sig och sagt att de ska höra av sig så fårt de får veta nåt, så de har inte glömt bort mig. Eller har de tappat bort mitt prov?
Varje dag kolla jag spänt ner i brevlådan efter jobbet, men inget brev. Kollar mailen flera gånger/dag, men inget mail från sjukhuset.
Det borde komma när som helst har jag sagt i två veckors tid nu.
 
Måste försöka baka nånting ikväll till lillans kalas. Jag var och handlade igår så jag kanske hittar lite inspiration.
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

17/2

Söndagen började ovanligt bra för mig. Jag kände mig piggare än jag gjort på länge. Såklart tar jag vara på energin och jag bakade lite och sen så vände vi på våran bokhylla under trappen, så nu är den helt Lovisas.
Sen såg vi herrarnas stafett, OS-GULD, OS-GULD, OS.GUUUULD!!!! Svenskarna är i så himla bra form nu. Å vad jag själv längtar ut i skidspåren igen.

Sen bara totalvände allt så jag skickade ut J och L så jag kunde sova en stund. 3 timmar senare och lagomt till middagen kände jag mig lite piggare igen.
Blev dock soffläge hela kvällen och lillan somnade på 5 min. Hon himlade med ögonen redan då vi läste bok och det är ovanligt.
 
Morgonen idag var också super. Jag var väldigt trött men tog mig i öronen och gick å tvättade håret och åt frukost så jag vaknade till. Sen klädde jag på lillan i sängen bara för att testa nåt annat. Och det var inte en enda protest på hela morgonen. Snacka om underbart och det gav mig lite extra styrka.
 
Imorgon ska jag till tandläkarn. Måste rotfylla en tand. Har skjutit upp detta lite för länge, men nu ska jag äntligen få det bortgjort.
 
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

13/2

Det är dåligt med bilder här på bloggen just nu. Dåligt av mig jag vet.
 
Redan torsdag.
Skulle verkligen behöva fixa nå presenter nu. L ska på barnkalas i helgen, sen fyller L år snart, + hennes kusin. Så det är som 3 kalas på kort tid nu.
Måste även börja baka lite. Blir nog inte supermycket, men nånting måste jag göra.
 
Imorn är det Alla Hjärtans Dag. Jag och J har bokat bord och ordnat barnvakt (om inte annat dyker upp) så det ska bli riktigt mysigt. Längtar!
Lillan har tvärtomdagen på förskolan imorgon. Så de kommer göra allting lite tvärtom. Kliva ut genom fönstret istället för dörren...sen ska dom klä sig "ovanligt" tex i pyjamas eller kläderna bak-och-fram/ut och in. Jag tror det blir pyjamas för hennes del .
 
<3
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Att tycka synd om sig själv

Det finns en sak som jag börjat störa mig på allt mer och mer.
Och det är folk som hur lätt som helst klagar och överdriver alldeles för mycker för att folk ska tycka synd om en (eller vad dom nu vill ha ut av det).
 
Tex om man frågar någon hur det är och får som svar: "Nä det är inge bra med mig". Såklart frågar man ju varför om någon säger att den inte mår bra. "Jag blev så förkyld igår" får man som svar. Jaha, tänker jag då. Förkyld? Ja visst, det kan vara jobbigt att vara förkyld, absolut. Det tycker jag själv med. Men om någon skulle fråga mig så skulle jag svara "Jag är förkyld, men annars är det bra". 
En förkylning går över. Det är inget att gräva ner sig för. Ryck upp dig.
 
Och de som skriver på Facebok flera gånger i veckan att deras liv är så värdelöst för att de är förkyld.
Jag blir tokig på sånt.
 
Jag tror att alla människor tycker synd om sig själv på ett eller annat sätt nån gån i livet, mer eller mindre. Det tycker jag inte är nånting att klaga över, eller om man skulle klaga nån gång så fine. Det är okej.
Men just när personer om och om igen ska måsta klaga så öppet inför folk, det är just det.
 
Nåja. Nu är det fredag och då ska man vara glad.
Ikväll blir det att se invigningen av OS på tv.
 

Permalink Kommentarer (2) Trackbacks ()

6/2

Har haft ont i bihålorna denna vecka. Speciellt natten till tisdagen och under tisdagen. Det sprängde i hela ansiktet så jag kunde inte sova, inte ligga ner, inte äta. Mådde rent illa. Men det gav med sig ovanligt fort.
 
Igår blev det provtagning på morgonen. Och jag har fortfarande inte fått svar på leverbiopsin. Det har gått 4 veckor nu. Hur länge ska man behöva vänta. Har till och med ringt dit och frågat efter det.
 
I eftermiddag måste jag till tandläkarn med lillan (igen) Måste kolla till hennes framtänder och se så de inte är skadade.
Usch jag mår så dåligt över att hon ska ha så otur och ramla. Även om jag inte kan göra nånting åt det. Jag kan ju inte sitta och hålla fast henne direkt :P
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()