Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Vilken dag?

Denna vecka har jag verkligen inte hållit reda på dagarna. Vilken dag är det ens idag? Jag har onsdag i huvet. Har två dagar kvar på jobbet innan en veckas ledighet väntar :) Känns otroligt skönt.
Var tidig till jobbet idag, kanske lite väl tidig. Det är så svårt att veta när man ska åka från stan eftersom trafiken varierar väldigt mycket och alla ombyggnationer litar jag inte direkt på.

Har börjat känna mig lite seg och sliten, men jag vill absolut inte bli sjuk. Jag ska vara frisk på min semestervecka! Och jag hoppas innerligt att vi får fint väder!

Gårkvällen blev tidig. Eftersom J inte var hemma så hade jag inte så mycket att göra. Jag lagade mat på kvällen och sen gick jag isäng och såg lite serier runt 20.00. Lite väl tidigt, men jag tror jag behövde det. Jag somnade väl runt 21.30 och jag vaknade inte av att J skickade ett sms till mig en timme senare. Det är olikt mig. Jag brukar vakna av ingenting i vanliga fall.

Ha en trevlig dag!
<3
                          //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Midsommarhelg

Vilket kanonväder vi har haft i helgen! Inga klagomål här inte. Under fredagen blev det STORhandling på Ica Maxi, och kvällen spenderade vi med kompisar, men jag och lillan drog hem vid 8 för att hon blev så trött. Men det var ganska skönt att sitta hemma själv och bara ta det lugnt. Det blev inte så sent för J heller.

Igår blev det STORtvättning och hej bara vad mycket kläder och smuts. Lillan är smutsigare än allt nästan varenda dag när hon kommer hem från förskolan. Men nu är det gjort. Vi var ute och lekte på lekparken och sen drog vi en mjukglass på stan. Lillan fick en egen liten glasspinne och snacka om att hon blev nöjd. 
Kvällen blev lugn. Vi käkade middag på balkongen, spelade lite tv-spel och såg film. 

I morse fick vi sovmorgon till ca 9. Men vi hade en fluga i sovrummet som väckte åtminstonde mig tidigare. Men det var segt att kliva upp idag. Men nu har vi STORstädat hela lägenheten och det känns jättebra att ha det bortgjort. Lilltjejen sover lunch och vi ska nog dra en sväng på Barnens hus sen och kika efter en sommarvagn. Som jag har längtat. Lovisa tycker inte alls att det är spännande att sitta bakåtvänd längre. Hon vill sitta framåt och se någonting. Så jag hoppas vi kan hitta någon vagn som passar, annars får vi avvakta. 

En arbetsvecka kvar nu sedan ledig i en vecka. Längtar! 9 dagar med bara familjen. Hoppas på bra väder och mycket lek och skoj. :) 

<3
                             //Hanna

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lång vecka, lång helg

Det har varit en ganska lång vecka på något vänster. Igår hade jag tisdag i huvudet och denna dag har känts som två dagar. Det kanske beror på att jag kommit hem rätt sent så jag har knappt hunnit göra annat ät puss Lovisa godnatt sen vila på soffan sen gå isäng tidigt.
Lillan har börjat klättra på saker och tycker det är jättekul. Men jag tycker det är mindre kul eftersom jag är så rädd att hon ska ramla och slå sig. Hon är så speedad många gånger och ska göra till sig. Och pratar gör hon exakt hela tiden. Fröknarna på förskolan tycker det är väldigt kul och berättar ofta att hon brukar sitta och prata för dom och försöker berätta saker. Våran lilla politiker haha :) 

Nu är det iaf äntligen helg och kvällens planer är PAJ. J ska ha lite kompisar här så vi ska fixa paj och ha de gött. 
Imorgon hoppas jag att det blir en storhandling, om lönen kommer vill säga..annars blir det efter helgen. 
Kvällen kommer spenderas med lite vänner på bortaplan. Hoppas lillan håller sig snäll och förhoppningsvis kan somna där så jag inte måste åka hem tidigt. 
Annars har vi inte så mycker planerat för helgen vad jag vet. Det känns bara så underbart att det är en långhelg!! Sen jobbar jag en vecka till och sen är jag ledig en vecka. Och den veckan ska jag njuta med familjen och förhoppningsvis har vi kanonväder. Det är iaf min förhoppning. 

Jag har hittat en jättefin vagn som jag vill köpa. Får kanske gulla med J så vi kan svänga förbi barnens hus. Om den finns inne såklart. Sen måste vi köpa en cykelsadel till lillan så vi kan börja cykla och inte måste promenera till förskolan. 


Lila! Jag tror jag smälter!!
Give me!!

<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Igår blev jag så less på att ha så fruktansvärt ont så jag for på Ålidhems Primärvård för en undersökning. Det är inte gallan som är problemet som jag länge trott, utan det är min rygg som är sne vilket gör att jag belastar ryggens sidor olika mycket. Att lite muskelproblem kan ge denna smärta hade jag aldrig trott. Men det var skönt att få veta att det inte var någonting allvarligt. Lite träning för ryggen och besök hos sjukgymnast (eller liknande) gör nog susen. De där värktabletterna som doktorn föreslog är ju inte direkt på tal om. Eller jo om det blir sådär panikartat igen, men jag får ju inte äta massa andra mediciner hit och dit.

Tror det var några snöflingor som jag såg när jag körde i morse. Får hoppas att solen kan titta fram genom molnen lite senare.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

...

Paniken man känner när magknipen blir värre och värre och man inser att medicinburken ligger hemma.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

experiment?

Helgerna går så himla fort tycker jag. Det är redan söndag och en ny arbetsvecka står rakt framför oss. 
Jag känner mig inte direkt utvilad även om jag inte gjort så mycket denna helg. Lovisa har precis kommite på hur man klättrar upp på bland annat soffan och att dra ut köksluckor och kolla i sopkorgen är jättekul. Men det tycker absolut inte vi. Vi måste nog barnsäkra skåpdörrarna. Frågan är ju hur man kan barnsäkra kökslådorna? Går det göra?

Medan lillan sov till lunch passade jag på att experimentera med mitt hår. Jag hittade nämligen en blekning till håret här hemma. Jag tvekade länge och funderade om håret skulle bli orange. Men till slut bestämde jag mig för att prova, och det blev lite ljusare brunt. Jag personligen tycker det blev bra :) 

J for precis iväg för att tvätta bilen. Vilken behövdes. Kanske framförallt invändigt. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lördag

Idag har det varit värme ute. Dock har det blåst en del. Vi har varit på stan och strosat runt. Jag köpte 2 par strumpbyxor till lillan. Helrosa, och bruna med rosa prickar:) Det blev även en till solhatt så hon kan ha ena på förskolan och ha ena hemma. Kläderna blir ofta skitigare på förskolan så lika bra att köra med dubbelt av vissa saker.
Jag köpte även en Summerglow brunkräm till mig själv. Sen hade vi tänkr kika på barncykelsadel, men lillan behlvde hem och sova, så det blev inte av. Det är lite jobbigt att ha en fröken som vägrar sova i vagnen. Iaf när vi ska söva henne. 
Jag har friserat hennes lugg tidigare i veckan med. Blev lite kortare än tänkt, men nu har hon iaf hår över typ hela pannan och inte bara i mitten.

Jag är fortfarande lite skeptisk mot mjölk åt lillan. Har provat ge henne lite yoghurt idag och det satte sprutt på magen. Inte bra, inte bra.

Nu ikväll har vi grillat och jag gjorde en sommarsallad med melon, jordgubbar och cashewnötter. Och jag tror vi åt mer sånt än mat. 
Lillan är nybadad och ska strax isäng. Får se vad vi vuxna hittar på. Trevlig lördagkväll :) 



<3
//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Frukost

Igår när jag for hem från jobbet så bestämde jag mig för att svänga in på affärn för att köpa lite frukt. Ångrar mig att jag inte köpte någon vattenmelon dock.
Sen blev jag så grymt sugen på att göra någonting annorlunda till frukost idag. Eftersom jag som älskar milkshake men mycket glass så bestämde jag mig för att göra en smoothie. Så jag började med att ta solroskärnor, linfrön och lite sesamfrön. Det blev rätt mkt frön med det är gott. Sen tog jag en banan, lite mjölk och lite jorgubbsyoghurt, sen startade jag mixern. Och det blev hur gott som helst. Jag kan lätt äta det fler mornar och mättande var det med. Hade inte så mycket yoghurt i och jag hoves bara.

Jag börjar känna mig som en tant. Har varit supertrött och slut hela veckan och gått isäng mellan 21-22 om kvällarna. Eller har somnat till film/serie. Har även känt mig väldigt febrig som jag brukar göra ibland. Men det är väl bara att blunda för det och försöka bita ihop och jobba ändå.
Har varit dålig med bilder nu på senare tid, men jag har inte orkat.

Ska få mig lite mat i magen nu innan lunchen är över.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Efter helgen

Dåligt uppdaterat på slutet, jag vet. Jag har som inte haft tid för det då jag har börjat jobba heltid. Kvällarna spenderas helst med familjen istället för vid datorn.
I helgen har vi iaf haft Skidreunion. Den gamla skidklassen från Lycksele träffades och hade det riktigt kul.
Synd bara att inte alla kunde komma och att vädret inte var på topp. Men som tur var, var vi i en stuga som rymde oss alla utan problem.
Sen igår åkte vi hemåt, med ett stopp i R-fors för att gå på 3-årskalas. Tänk att det redan har gått 3 år sedan jag blev moster.
Eftersom det blev brist på sömn natten till söndag så resulterade det i att jag somnade runt 20.30 på soffan och kröp till kojs runt 21.00. Men jag fick ju många timmars sömn i natt så det kändes ändå rätt bra då jag klev upp i morse.

Ikväll har jag inte så mycket planerat. Älsklingen ska iväg till sin brorsa och se på fotbollen. Jag orkar inte släpa med mig lillan dit då det är under sovtid, och jag antar att hon inte kommer kunna sova där. Men jag lider inte för det, jag känner mig rätt sliten. Jag kan ju alltid se fotbollen hemma.

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

I morse när jag klev upp kände jag direkt att det inte var någon bra dag. Jag var uppe och gjorde mig i stort sett helt klar innan jag bestämde mig för att vara hemma. Jag vet att när jag har mina sämre dagar så går det inte vara uppe och aktiv och trevlig. Så jag ringde till jobbbet och till förskolan. Sen somnade jag om. Lillan lät mig sova till ca 10, sen har hon varit på strålande humör och sov ca 2,5 timmar till lunch så jag sov lika länge... så det har inte varit många minuter vakna och aktiva idag. Det lät nog bli soffhäng ikväll skulle jag tro med. Som det känns du i alla fall. Orkar verkligen inte göra någonting. :( 

Det är dom här dagarna som ska bli så sköna att slippa i framtiden. Jag vet ju att det går utför och jag kommer bli tröttare och tröttare. Men efter levertransplantationen säger dom att man blir pigg :) Så det längtar jag så otroligt mycket efter!!!!! Då vill jag bli den där roliga och aktiva mamman som orkar springa runt hur mycket jag vill... Och om ni bara kunde förstår hur mycket jag vill ut och springa och orka med det. Utan att blir helt skakis och totalt sliten i flera timmar. 

Imorgon är det min och älsklingens 4års dag! Så jag hoppas jag är piggare då så vi kan ha en mysig familjedag. Vi har väl inga större planer, utan bara att umgås med varandra skulle jag tro. 

Sen till helgen blir det skidklassreunion!! Så himla kul det ska bli! 

<3

//Hanna


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helg

Varför ska helgerna gå så otroligt fort? Man hinner som aldrig vila upp sig helt känns det som, för alltid är det en massa saker som ska göras. Vi har städat i lägeheten och ikväll måste vi tvätta. Sen att det är dåligt väder gör en inte heller piggare. 
Som tur var har lillan låtit oss sova i helgen. Igår vaknade hon strax efter 9 och idag väckte jag henne vid 10 :O Och då gick hon isäng innan 7 igår. 15 timmar sömn!! Men hon är snorig och hostar och man hör att hon har mycket slem. Usch, inte alls kul. Får hoppas att det släpper snart. 
I veckan blir det "kortvecka" Nationaldagen är en röd dag, och jag & J har då varit tillsammans i 4 år. Vi får se vad vi ska hitta på. Kanske ut och käka nånting. Men vi tar nog en familjedag skulle jag tro, så lillan får nog följa med. 

Annars händer det nog inte så mycket denna vecka skulle jag tro. Jag hoppas på att sol och värme ska komma så vi kan få sommar någon gång. Just nu känns allt deprimerande och grått. Det känns som att våren övergick direkt till höst, med regn, blåst och kylig luft. 

Nu tänkte jag slänga mig på soffan en stund medan lillan sover lunch. 

<3

//Hanna

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()