Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Back to work

I helgen har vi varit en sväng till Västerbottens Museum. Vi tänkte egentligen bara fara dit och fika då vi fått info om att det ska finnas bra med glutenfritt fika där.
Vi hade lite extra tid över så vi gick och kikade lite på museumet. Jag hade gärna gått runt och tittat på hela. Det är ganska intressant. Men vi kollade endast på den första delen med hästar. Lillan tyckte det var väldigt spännande i alla fall.
Dom hade även ett pysselrum så hon fick sitta och rita lite grann också.
Igår hade vi konferens med jobbet. Så det blev en väldigt lång och "jobbig" dag om jag får vara ärlig. Jag hade väldigt kul och ångrar inte alls att jag for, men kroppen säger väl nåt annat.
Man fick lite bättre kontakt med kollegorna och framförallt med dom som sitter på en annan avdelning som vi i vanliga fall inte har så mycket med att göra.
Så efter konferensen bowlade vi och sedan åt vi middag. Mycket trevligt. 
Jag var hemma vid 8 och vad helt slut. Gick isäng men kunde inte somna. Har sovit sämst i natt. Ville bara ligga kvar i sängen i morse, men det var bara att kliva upp.  
 
 
Denna vecka är jag fri från sjukhuset, om jag inte får någon snabb kallelse.
 
:)

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snart helg

Igår blev det en tidig morgon på sjukhuset. Jag gjorde Ultraljud på buken/levern där jag fick höra att jag hade många kärl som inte skulle finnas där och även att min lever var rätt liten. Inte så konstigt med tanke på hur den mår. Det var en läkarstudent med och därför (efter mitt samtycke) så berättade de lite mer än vad de brukar.
Sen röntgade jag lungorna (2 bilder togs). Som tur är, så är det på samma avdelning så jag slapp gå emellan. Men sen skulle jag på helt andra sidan sjukhuset och gick därför till bilen och körde runt till Geriatrisk Centrum för att göra en bentäthetsmätning. Där blev jag scannad eller hur man ska säga det. Dom kollar benen/skelettet.
 
Idag har jag kollat lungfunktionen. Lungvolymen mäter 5L. Det var lite roligt för sköterskan som gjorde detta har barn som jag har åkt skidor med när jag var yngre. Så vi hade lite att prata om :)
 
Det är tydligen på samma ställe jag ska på den 2/11, då jag ska vara där hela dagen.
 
Nu är det snart helg.
Är fruktansvärt trött.
Det har varit ytterligare en lång vecka.
Vi har iaf planerat att vi ska gå å fika. Sen ska jag ut å äta med jobbet...ikväll kanske vi skulle få besök av en kompis. Kanske fixa nån god mat.
 
Trevlig helg!!

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tisdag

Nu har vi äntligen fått vinterdäck på biln. Det har börjat va -grader på nätterna. Motorvärmaren ha å börja avändas. Skönt me en varm bil om morron. 
 
Jag har försökt dra ner på socker rätt mycket och det går faktiskt bättre än förväntat. Jag har inte haft så stort sötsug som jag var rädd för. Har prövat baka en sockerfria kladdkaka som blev väldigt god. Googlade på recept mensrn gjorde jag mitt egna recept. Jag gillar att göra själv. Jag mixde sadlar som fick stå för sötningen. Mycket gott. Hade kokos, ägg, lite smör, dadlar, rismjöl, kakao, lite mandlar och bakpulver. Sen åt vi kesella till. Hela familjen gillade det, även den lilla. Toppen! Jag kommer baka mer sockerfritt!
 
Ska på sjukhuset torsdag och fredag denna veckan. Sen har jag nästan bockar av allt. 
Gruvar mig väl mest för visdomstanden som måste ut. Vill inte. Har inte fått någon tid för det men dom så ju så snart som möjligt...
 
Nä jag kanske skulle krypa till Kojs. 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nya undersökningar

Har nu fått en kallelse för att testa njurfunktionen. Man får en kanyl i armen, sen får man en liten dos radioaktiv testsubstans in i blodet och sedan under några timmar kommer de ta prover för att testa hur bra njurarna renar blodet. Undersökningen beräknas ta ca 5½ timmar.
Kommer även samma dag göra Ultraljud på hjärtat. Undersökningen beräknas ta 1 timme.
Så det kommer bli en lång dag på sjukhuset.
 
Får försöka gulla med någon å se om man kan luncha ihop på sjukhuset.
 
 

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Det blir mycket spring på sjukhuset och jag blir lika arg varje gång när jag ska hitta en parkering. Det är totalt omöjligt. Så det gäller att vara ute i god tid.
Har tagit en hel del prover. Igår kollade dom munnen. Fick veta att jag måste dra ut en visdomstand. Gillar inte direkt att vara hos tandläkarn, men jag måste. Roten har börjat växa lite snett så för att det inte ska finnas någon risk för inflammation så måste den bort nu så fort som möjligt innan jag får åka på bedömningen.
Idag har jag gjort EKG...
 
Igår var jag helt slut. Var på sjukhuset halva dagen och sen skulle jag jobba. Jag ville verkligen inte vara hemma. Så det var bara att bita ihop. Gick isäng före kl 21. Hade tänkt gå isäng innan kl 20, men jag halvsomnade på soffan.

Förra veckan så blev jag kontaktad av Umeå Tidning som ville intervjua mig gällande min sjukdom och min ställning till donation (eftersom det var donationsveckan).
Så idag finns jag med i den. (Går även hitta på nätet)
 
<3

Permalink Kommentarer (0) Trackbacks ()

10/10

För ett år sedan igår gick min man ner på knä och friade. Jag minns det som igår. Tänk att vi planerade allt på 7 månader och vi har redan varit gifta i 5 månader. Helt otroligt!! Är så glad!
 
Vi firade väl inte dagen speciellt. Jag fick blommor :) Sen åt vi lite förrätt (ost och kex) sen kom min syster m fam förbi en stund... sen efter att lillan hade somnat så gjorde vi middag och såg på Homeland. 
Igår på dagen gjorde jag/vi en kraftansträngning och plockade bort ute. Jag fick tyvärr ge upp innan det var klart och gick in och sov istället. 
Nu har vi endast utebordet som ska skruvas isär och bäras till förrådet. 
Skönt att vi gjorde det igår. Många av våra grannar verkar ha gjort det idag istället. Men då kunde vi ta det lugnt istället. Jag satt ute i solen medan L lekte i lekparken. Sen har vi varitoch hälsat på farmor och fikat. 
 
Imorn ska jag lämna en stor hög med prover. 
Blir sjukhuset måndag, tisdag och onsdag denna vecka. Får hoppas jag kommer orka med att jobba också. Det kommer bli tunga dagar. 
 
 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()

Donationsveckan

Tack snälla alla nära och kära för allt stöd, fina ord och tankar som ni har skickat till mig!! Det betyder verkligen jättemycket. 
Det betyder otroligt mycket att kompisar har ringt, velat träffats och prata om detta. Det är skönt för mig att få prata av mig. Man mår sällan bra av att hålla allt inom sig. Och jag har blivit så mycket mer öppen om detta. 
 
Jag har redan fått kallelse för en rad olika prover som ska tas, EKG och bentäthetmätning. Mer kallelser kommer trilla ner i brevlådan inom kort. 
 
I helgen har jag varit väldigt trött och inte orkat göra så mycket. Vi var iväg en liten stund till en kompis så Lovisa fick leka, annars har jag legat på soffan. 
Idag blev jag hemma. J ringde mig mitt på dagen och vi pratade en hel del om mitt jobb, min trötthet och min arbetstid. Vi tycker väl båda två att jag borde gå ner i tid till 25%, men jag vill ju jobba. Men ibland kanske man måste lyssna på kroppen först. Hälsan är ju viktigtast. 
Jag ska försöka kämpa lite till, men fortsätter det såhär kommer jag måsta ringa min läkare. 
 
Måndag 5/10. 
Donationsveckan drar igång idag. 
Jag tycker det är oerhört viktigt att ta ställning om man är villig att donera sina organ eller inte. Det bestlutet ska man kunna fatta själv, och inte lämna det till sina anhöriga. 
Man måste inte vara inskriven i något register om man inte vill. Skriv på donationskort och bär det med dig (tex i börsen), Berätta för dina anhöriga. Sprid det vidare. Det här är inget att skämmas för. Det är livsviktigt. 
Gå in och läs på livsviktigt.se om du har funderingar.
Ni föräldrar, som har barn under 18. Ni måste ta ställning för era barn också. Vad händer ifall de dör? Det sista man vill börja tänka på då är om man ska donera eller inte. Ta ställning. Diskutera och bestäm. 
Det är klart att ingen vill tänka på sånt här när man är fullt frisk eller har fullt friska barn, men vi alla vet att vad som helst kan hända när som helst. 
 
Fyll i donationskortet. 
 
Är du villig att ta emot organ så tycker i alla fall jag att man ska kunna donera sina organ också. Sverige har alldeles för få donatorer. 
Vi som behöver eller ha fått nya organ vet hur viktigt det är. Utan nytt/nya organ dör vi. 
Jag är inte redo att dö. Mitt liv har bara börjat. 
Jag har all vilja och styrka i världen för att vinna över denna sjukdom och att överleva en levertransplantation och kämpa för att få mitt liv tillbaka. 
 
Så snälla, ta ställning idag om du inte redan gjort det. 
 

Permalink Kommentarer (1) Trackbacks ()