Kampen med en kronisk leversjukdom, Resan mot en levertransplantation och Livet som ung förälder.

Mamma, pappa & barn

Nu fick jag äran att skriva i denna blogg och tänkte skriva en kort resumé av vad som hände under kvällen vi blev föräldrar.

Den 1 Mars 21:30, alltså igår, fick vi ett tillskott och blev 3. Det var en helt otrolig känsla för oss båda och det var verkligen lika mycket chock och oro som glädje den kvällen. Allt började egentligen med att Hanna hade känt ett ganska stort tryck i magen hela dagen som sedan övergick till mensvärk och blödning. Ingen av oss visste vad detta innebar vilket gjorde att vi snabbt ringde förlossningen om råd och åkte in för undersökning direkt. Väl inne på förlossningen fick vi besked om att barnet skulle komma samma natt, något senare fick vi även veta att ett snitt skulle ske pga. lillan verkligen behövde komma ut ur magen så fort som möjligt. Hon var stressad samt att hennes hjärtkurva ständigt försämrades. Läkarna tog därför beslut om att det skulle bli ett akut snitt inom en timma, fram tills dess fick vi byta om till sjukhuskläder och göra oss klara för operation. Under snittet fick jag sitta med Hanna och fannas till för henne som ett stöd. Strax efter att läkarna hade tagit ut vår dotter ur magen fördes hon vidare till ett närliggande rum där de hjälpte till att få igång andningen och att suga ut resterna från avföringen som fanns i luftvägarna. Efter några minuter av olika nödvändiga åtgärder kunde hon andas själv och lyckades skrika till för första gången. Otroligt skönt att höra det ljudet. På grund av att hon föddes 3 veckor för tidigt blev det aktuellt att låta henne ligga i kuvös redan från första början, och kommer även att göra den fram tills dess att hon klarar av att äta som vanligt och tills andningen är normal. Under snittet fick Hanna en bedövning som verkade från bröstkorgen och nedåt, vilket gör att hon fortfarande känner sig lite dåsig och har svårt att stå på egna ben. Därför hoppas jag verkligen att både Hanna och vår lilla prinsessa piggnar till så att vi alla får åka hem gemensamt och börja leva som den familj vi längtat efter!

Du är så fin och vi älskar dig mest av allt gumman!!

/Johan

Permalink Gravid Kommentarer (1) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Therese

Åh jag är så glad för eran skull, än en gång GRATTIS!! Hoppas att lillan och Hanna mår bättre snart så att ni kan börja njuta av lilltjejen tillsammans :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback